De wekker stond op 04:00 uur. We moesten om 09:00 vliegen dus om 06:00 uur op Schiphol zijn voor een internationale vlucht. Even de laatste dingen afronden. De vuilniszak in de container gooien en even de rolstoel van Erhun uit de achtertuin halen. Toen ik achter door het hek naar buiten kwam met de rolstoel kwam er ineens een politieagent met een zaklamp achter een auto vandaan. Dat was toch even schrikken! Ze hadden een melding gehad dat een verdacht persoon in een rode trui en een blauwe broek zich ophield op de bouwplaats. De rode trui en de blauwe broek klopte wel, maar verdacht en bouwplaats!?

 

Joris stond netjes op tijd voor de deur met de gehuurde auto om ons naar Schiphol te brengen. Onze koffers + rollator + rolstoel + 3 personen past niet in de Polo. Mijn Volkswagen Transporter is ook geen optie omdat daar maar 3 personen in kunnen zitten. 'Lang parkeren' op Schiphol is erg duur, dus maar voor de optie 'huurauto' gekozen. Achteraf kostte dat  € 180,00 bij elkaar, nog een aardig hoog bedrag.

 

05:00 uur is een mooie tijd om naar Schiphol te vertrekken, geen files dus even voor 06:00 waren we er.

 

Erhun had daar zijn eerste 'momentje' van de vakantie: Toen we in het cafe een bakkie koffie zaten te drinken kwam er een lief klein meisje naar onze stoere 13-jarige puber: 'Ik heb een ballon!' De stoere reactie: 'Leuk voor je!' en het meisje droop teleurgesteld af. We hebben Erhun er nog vaak mee geplaagd.

 

De vlucht verliep voorspoedig en zo'n zeven uur later landden we op vliegveld Newark in New York City. De rollator van Erhun stond netjes te wachten bij de deur van het vliegtuig, prima geregeld!