Great Stirrup Cay was het tweede eiland waar we aanlegden tijdens de cruise. Er is géén aanlegstijger, de boot gaat voor het eiland voor anker en de passagiers worden met tenders naar het eiland gevaren. Voor Erhun stond er een rolstoel met enorme ballonbanden opgebouwd uit plastic (afvoer) pijpen. Door de ballonbanden zakt de rolstoel niet weg in het zand. Rijden ging prima, sturen ging echter voor geen meter!

 

Great Stirrup Cay is van Norwegian Cruise Lines zelf. Op het eiland is onder andere een keuken en een overdekt podium voor een band. Keukenpersoneel en eten komen van de boot en de keuken wordt ter plekke ingericht en in werking gezet. Dit gebeurd al direct als de boot aankomt, als de eerste vakantieganfers aan land gaan is alles al werkend. Ook de band komt van de boot, is één van de bands die daar regelmatig live optreedt.

 

Deze dag is in principe gewoon een lekkere relaxte stranddag, verder is er niet veel te doen. Eventueel wat excursies zoals met een deltavlieger achter een boot hangen. Wij hebben gewoon lekker op het strand gelegen, af en toe wat eten en drinken halen. Fruit of een ijsje, helemaal goed!