We hebben in diverse hotels/motels geslapen gedurende de drie weken in de USA. En natuurlijk bevalt het ene hotel beter als het andere. Misschien dat het aan de prijsklasse van de hotels lag, maar we werden nergens geholpen met de koffers.

 

Even in het kort:

Adres: 820 39th Street, Brooklyn (New York) NY11232

 

Redelijk nieuw hotel, alles is netjes heel en schoon. Ontbijt is prima, er is brood, beperkt beleg, zelf te bakken wafels, Cornflakes, koffie, thee, sinaasappelsap en fruit.

Hotel ligt wel aan de rand van een industriewijk, dat is nogal rumoerig. Ook was op onze verdieping de wasruimte wat 's-nachts ook nogal wat kabaal veroorzaakte. Niet rumoeriger als de andere hotels overigens, die lagen aan een drukke weg.

Personeel is vriendelijk en behulpzaam.

Hotel ligt op loopafstand (5 minuten) van een metrostation, dat is lekker als je daarmee naar Manhatten wilt. Ook winkels zijn dicht in de buurt.

Adres: 8342 Jamaican Court, Orlando (Florida), FL32819

 

Goed hotel, alles is netjes schoon. Is duidelijk wat ouder als Kings Hotel, er waren wat gebruikssporen en een handoekhouder viel spontaan van de muur. Ontbijt is prima, er is brood, beperkt beleg (boter, smeerkaas, pindakaas), zelf te bakken wafels, hamburgers, gebakken ei, melk, yoghurt, cornflakes, koffie, thee en fruit. Je kunt binnen of buiten ontbijten.

Het hotel ligt vlak bij International Drive. Dat heeft als voordeel dat je op loopafstand van het openbaarvervoer bent (I-Ride Trolley), nadeel is dat het wat rumoerig is.

Groot pluspunt: Mario. Deze man runt vanachter een balie een eigen tokootje waar je alle informatie kan krijgen en kaartjes kunt kopen voor de parken. Mario weet alles en regelt alles: kaartjes, openbaar vervoer, adressen instellen in je TomTom, bus (Van) naar Miami. Alles adequaat, voor redelijke prijzen en met een big smile!

Tweede grote pluspunt: Uno Chicago Grill! Ons favoriete restaurant op vijf minuten loopafstand. Vanaf zo'n  $ 11,00 per persoon kun je er heerlijk eten.

Nadelen: ze hadden geen kurkentrekker om onze fles wijn open te maken én geen weegschaal om onze koffers te wegen.

Adres: 6500 Biscayne Boulevard, Miami (Florida), FL33138

 

Hotel wat de sfeer uit de jaren zestig uitstraald. We hadden een extra ruime kamer met kingsize bedden en een stenen vloer die elke dag netjes gedweild werd. Heerlijk fris, stukken beter als vloerbedekking! Ontbijten doe je buiten op een binnenplaatsje. Het is niet heel uitgebreid: Baggels, wat beleg (boter en smeerkaas), bananen, cornflakes koffie, thee en melk. Heel gezellig, het deed ons sterk aan de sfeer van Cuba denken. Ook 's-avonds kun je hier gewoon thee en koffie pakken. We hebben er ook vaak 's-avonds op de lounch-set gezeten met een lekker (zelfgekocht) wijntje. Heerlijk relaxed!

Personeel is echt super aardig. Hoewel er geen 'laundry service' was ging ons wasgoed gewoon mee naar huis en werd het daar gewassen. De drieling van de eigenaresse hebben we op chocolade getrakteerd om extra 'dank je wel' te zeggen.

Er werd hard gewerkt om het hotel wat onderhoud te geven. Toen wij er waren was er elke dag iemand aan het stuken en verven. Het zag er allemaal netjes verzorgt uit.

Even verderop is een goed restaurant, je krijgt hier 10% korting op vertoon van je pasje van het hotel. Wel verwarrend: de eerste keer waren we het pasje vergeten te laten zien voordat we de bon kregen. Aan de hand van het pasje werd de bon gecorrigeerd: korting eraf en verplichte tip erbij! Per slado waren we zo'n $  2,00  duurder uit.

Nadeel: het hotel ligt aan een vrij drukke weg en dat is nogal rumoerig. In de buurt is weinig te doen, je bent een beetje op de auto aangewezen.

Dit hotel was toch wel één van onze favorieten.

Adres: 6119 South Orange Blossom Trial, Orlando (Florida), FL32809.

 

Eén groot drama: Eerst konden we het hotel/motel al niet vinden, de TomTom kende de straatnaam niet. Bleek achteraf onder Orange Blossom Trial te staan (zonder South). De eerste kamer die we kregen stonk verschrikkelijk: een hele penetrante geur waar onze kleren na het wassen thuis nog naar stonken! Nadat we beklag gedaan hadden kregen we een andere kamer. Deze rook beduidend frisser maar toen we de airco aanzetten kwam daar een vieze muffe lucht uit. Zonder airco met de deur open slapen was een slechte optie: erg warm en lawaaiig met een drukke weg er vlak naast.

Het 'Continental breakfast' was al niets beter: een caketje en een kop koffie of thee, dat was alles.

Personeel was wel aardig en behulpzaam, daar valt niets verkeerds over te zeggen.

We hebben het er met heel veel moeite en tegenzin twee dagen uitgehouden en zijn daarna vertrokken hoewel we voor vier dagen betaald hadden en geen restitutie kregen. Ze hadden nog nooit klachten gehad.....