Je gaat naar het Empire State Building voor het mooie uitzicht op New York City. Ook de lift is best spectaculair: als je omhoog gaat telt hij op het display de verdiepingen in tientallen en dat gaat net zo snel als in Nederland de verdiepingen per stuk worden geteld. Dat gaat dus echt snel.

 

De eerste keer dat we naar boven gingen konden we maar heel kort van het uitzicht genieten. Binnen vijf minuten trok alles dicht en zaten we in de wolken. Dat was wel even een teleurstelling. Elif vond dat maar helemaal niets en na wat vragen kregen we bij de kaartverkoop een handtekening op oze kaartjes: we mochten binnen vertien dagen een keertje gratis terugkomen. We kregen wel het advies de weersvoorspelling goed in de gaten te houden. Netjes geregeld dus. De tweede keer hadden we prima uitzicht en hebben mooie foto's gemaakt.

 

Voor invaliden was het overigens hier prima geregeld. Toen we in het begin even stonden te wachten kwam er gelijk iemand naar ons toe: 'You guys don't stand in lines!' We werden gelijk een andere weg op gestuurd en waren zo een stuk eerder boven.

 

Van boven vandaan heb je een prachtig uitzicht op New York City. Je kunt dan een beetje overzien hoeveel gebouwen er daadwerkelijk staan. Dat overzicht ben je op straat totaal kwijt, je uitzicht wordt dan belemmerd door alle hoge gebouwen om je heen. Natuurlijk hebben we weer mooie foto's gemaakt.