Kort maar krachtig: het eten is anders in de USA.

 

Zelf boodschappen doen is gewoon erg duur: een klein zacht brood kost  $ 4,50, tomaten  $ 1,00 per stuk! De eerste keer dat we boodschappen gingen doen hadden we voor  $ 45,00 en er zat bijna niets in ons tasje! Dat viel best wel even tegen. Ook de kwaliteit laat vaak te wensen over: er lag daar bloemkool met plekken die je in Nederland echt niet zou verkopen. Voor de lunch kun je beter wat buiten de deur halen. Een belegd broodje van Subway is veel lekkerder en goedkoper als wat je zelf maakt.

 

Brood is niet alleen duur maar ook anders: bijna al het brood is zacht en klef. Zelfs het stokbrood wat we gehaald hadden was zacht, hoewel de smaak zeker wel goed was. Op baggels zijn we na drie weken wel uitgekeken.

 

Ook de M&M's zijn anders van smaak als in Nederland, ik vind ze in elk geval helemaal niet lekker!

 

De pizza's van diverse pizzaboeren waren prima te eten. Een enorme pizza waar we met z'n drieeën ruim voldoende aan hadden kostte  $ 18,00. Bij Uno Chicago Grill hebben we echt heerlijk gegeten. Zowel de pizza, kipschotel als de steak waren verrukkelijk! Ook de inrichting van het restaurant was erg leuk en de bediening deed zijn uiterste best om het zo gezellig mogelijk te maken. Ze stelden zich zelfs netjes voor en schreven hun naam op een servetje zodat je ze kon roepen als je ze nodig had.

 

Je ziet best veel mensen met overgewicht in Amerika. Eigenlijk best begrijpelijk: door de hoge prijzen wordt je niet echt gemotiveerd om boodschappen te gaan doen en iets gezonds klaar te maken. Je ziet de mensen dan ook 's-morgens al dikke hamburgers eten. Bij één hotel waar we overnachtten lagen ze ook bij het ontbijt: wij hebben ze maar eens verbaasd bekeken en vervolgens links laten liggen.

 

Een 'Continental Beakfast' bij een hotel kan soms erg tegenvallen: in het slechtste geval kregen we een cakeje en een kop koffie of thee. Dat is nu geen fijne start van de dag.

 

Koffie is in de meeste gevallen slap en zit in enorme bekers. De koffie was dan vaak zo heet dat je de gesmolten plastic geur boven de geur van de koffie uit rook. Als we al koffie kochten dan deelden we met z'n tweeën de kleinste maat beker. Voordat die leeg was kwam het meestal toch onze neus al uit, echt niet lekker!