Kennedy Space Center is zeker de moeite waard om te gaan kijken. Wat vooral indruk op ons heeft gemaakt zijn de 3D films over de Hubble telescoop en het opbouwen van ruimtestation ISS in de ruimte.

 

De enorme raketten en de krappe capsules voor de bemanning zijn indrukwekkend. In één van de gebouwen kregen we informatie over de Spaceshuttle en de opvolging, het hoe en het waarom. Over een paar dagen zou namelijk de laatste Spaceshuttlevlucht vertrekken. Het gebouw zag er van binnen mooi uit met veel grote beeldschermen en eilanden waar je virtueel en maanlanding en een koppeling met het ISS kon uitvoeren.

 

Eén hal ging over de natuur. Het was een soort overdekte Everglades in klein formaat. Geen idee wat dit met ruimtevaart te maken had.

 

De Spaceshuttle die er opgesteld staat lijkt best groot vanaf de buitenkant. Als je er in bent valt op dat het vrachtruim eigenlijk helemaal niet zo groot is, dat gevoel had ik tenminste. Op wat knopjes en schermpjes in de kockpit na ziet het er eigenlijk ook erg eenvoudig uit. De externe brandstoftank is wel enorm groot!

 

De Spaceshuttle-opstijg-simulator viel een beetje tegen, Erhun en ik hadden echt wat meer actie verwacht. We werden gek van de gillende kinderen. Elif bleef buiten wachten en had intussen een heel lekker ijsje gekocht: allemaal balletjes. Ik vond het lekker, Erhun vond het helemaal niets!