Universal Studio's is eigenlijk een klein dorp opgebouwd uit allerlei karakteristieke gebouwen. Zelf vond ik Mel's drive-inn heel erg mooi, echt jaren 60. Daar zou ik zo mijn '66 Mustang voor willen parkeren!

 

We wilden wel eens zien hoe een film gemaakt wordt en dachten dat te gaan zien in Universal Studio's. Dat viel een beetje tegen, op en paar trucks na kregen we niets te zien, al helemaal geen spectaculair stuntwerk.

 

De 4D films waren wel erg gaaf om te zien en te voelen, een belevenis op zich! Zeker Terminator, dat was echt een show op zich! Je hebt niet alleen 3D beeld (je bukt echt als er dingen op je afvliegen, ook al weet je dat het niet echt is!), maar ook je stoelen bewegen, er vallen spetters uit de lucht en er wordt in je nek geblazen. Echt een vierde dimensie! Ook andere fims waren in 4D levensecht. In een film werden twee paarden omgetoverd in twee muizen. Hoor ik naast me ineens: 'Help, straks komen ze!' Elif heeft het niet zo op muizen... 

 

Ook het rondje 'Jaws' in de boot was best spectaculair, je wist nooit wat er ging komen: brand, vreemde geluiden, zinkende boten of een grote uit het water opduikende haai.