Wat moet je zoal meenemen op vakantie naar de USA? Onze bevindingen:

 

Ze hebben in de USA andere stopcontacten waar de Nederlandse stekkers niet inpassen. Neem dus een verloopstekker (reisstekker) mee én een verdeeldoos: die laatste heb je nodig als je twee GSM's, de fotocamera en de netbook tegelijkertijd wilt opladen. Neem een lekkere platte niet geaarde verdeeldoos, laptop en GSM voedingen zijn toch niet geaard en het ding neemt dan de minste plek in beslag. Tweede punt: in de USA hebben ze een spanning van 110 Volt, in Nederland 230 Volt. Voedingen van GSM's, fotocamera's en netbooks kunnen vaak met een voeding van 110 Volt tot 230 Volt werken dus dat geeft geen problemen. Mijn baardtrimmer kon (onverwacht) alleen maar op 230 Volt werken. Ik heb die lader dan ook niet meegenomen, met één geladen accu kon ik precies drie weken vooruit. Alhoewel ik 'm bij de laatste trimbeurt wel even zat te knijpen of ik straks niet met een half geschoren hoofd rond zou lopen... Erhun hd daarom natuurlijk de grootste lol en stond vol spanning te wachten of het ging lukken.

 

Wij zijn koffie-freaks en omdat we gehoord hadden dat de koffie in de USA echt een drama is moesten we een oplossing bedenken. Op Internet had ik gezien dat er op sommige hotelkamers koffiezetapparaten waren. Dus wij twee pakken gemalen koffie meegenomen. De aanwezige koffiezetapparaten bleken echter allemaal een soort 'Senseo' dingen met koffiepads dus de pakken koffie hadden we voor niets meegenomen.

 

Als je naar Orlando gaat en je hebt iets met merkkleding neem dan niet teveel kleding mee van huis. Voor de prijzen daar kun je het echt niet laten liggen en vrienden en bekenden zijn je dankbaar als je voor die prijzen ook wat voor hen meeneemt. Degene die thuis je tuin sproeit en de planten watergeeft kun je zo een leuke beloning geven. Wij zijn met één grote en één kleine koffer naar de USA gegaan en met drie grote koffers teruggekomen. Let wel op het gewicht: bij United Airlines mag dit maximaal 50 pound (23 kilo) per koffer per persoon zijn. In de ene koffer wat meer en in de andere wat minder mag niet, dan moet je net als wij om gaan pakken. Wij hebben vooral de laatste dagen van de vakantie geshopt, dat heeft een voordeel en een nadeel. Voordeel: je hoeft niet te slepen met al die spullen van het ene hotel naar het andere, nadeel: omdat je weinig kleren hebt moet je vaker wassen. Dat wassen is overigens goed te doen: we hebben het twee keer in een hotel laten doen en een keer zelf gedaan in een wasserette.

 

Ook niet-merkkleding is er overigens goedkoop. Bij Walmart hangen er al shirts voor  $ 3,00. Zo goedkoop zie je ze zelfs bij Zeeman zelden...

 

Bij de ANWB heb ik een Internationaal Rijbewijs gehaald. We zijn nooit aangehouden, aan de politie heb ik m'n rijbewijs dus niet hoeven laten zien. Bij Dollar rent a car namen ze genoegen met m'n Nederlandse rijbewijs. Het zelfde verhaal had ik al eerder in Australië meegemaakt. Het Internationale rijbewijs is maar een jaar geldig, voor een volgende reis haal ik er geen een meer.

 

Let op de prijzen: alle prijzen die op de spullen geplakt zijn zijn prijzen exclusief tax. Bij de kassa komt daar nog ongeveer 6% tax bij. In restaurants zetten ze vaak de tip gewoon op de bon, dat is daar heel normaal.

 

Zowel de intercontinentale- als de binnenlandse vluchten hebben we geboekt bij Exit reizen. Goede service en goede prijzen!

 

Op het moment van onze reis was een visum niet nodig voor de USA. Wel moet je je even inschrijven bij ESTA. Dit kan gewoon via Internet, betalen met je creditcard. $ 15,00 per persoon.