Een auto huren in de USA is echt een verhaal apart. Na wat prijzen vergeleken te hebben op het Internet kwamen we uiteindelijk uit bij Dollar rent a car. We wilden de auto hebben bij aankomst in Orlando en terugbrengen vlak voor ons vertrek uit Orlando. De data ingegeven op de website en uiteindelijk kwamen we uit op  $ 400,00  voor 15 dagen een compact car inclusief een stuk of vijf taxes. Tijdens de cruise hadden we de auto eigenlijk vier dagen niet nodig maar om nu ingewikkeld te gaan doen voor dat bedrag. Konden we ook mooi de spullen die we niet nodig hadden in de auto laten liggen, onder andere de rolstoel van Erhun. Dus gelijk maar gereserveerd.

 

Aangekomen bij de balie van Dollar rent a car werd het ineens een heel ander verhaal. De reservering had ik uitgeprint en aan de medewerkster gegeven. Eerst probeerde ze me een maatje grotere auto te slijten, maar dan kwam de prijs op  $ 600,00 dus ongeveer de helft meer. Dat vond ik niets, niet doen dus. Vervolgens moest ik er een verzekering bij kiezen, koos voor vooruitbetalen voor de tolwegen omdat dit veel tijd scheelt en afkoop van een tank benzine, dan kun je 'm leeg afleveren wat weer zoeken naar een benzinepomp op het laatste moment scheelt. TomTom had ik zelf meegenomen, dat scheelde maar even  $ 182,00  voor die twee weken. Ik dacht dat het zo ongeveer geregeld was, meld de medewerkster ineens dat m'n creditcard geweigerd is! Wat bleek: door alle bijkomende kosten kwam het totaalbedrag op  $ 1.300,00 uit! Dat ging over de limiet van m'n creditcard omdat ik die maand ook de cruise en diverse hotels daarmee had betaald. Dat was dus even schrikken. Gelukkig werd de creditcard geweigerd, anders hadden we er waarschijnlijk gewoon aan vast gezeten! Die Amerikanen gaan er dan overigens gewoon vanuit dat je de volgende creditcard uit je binnenzak trekt.. zo werkt het daar blijkbaar, maar ik ben een Nederlander...

 

Uiteindelijk hebben we daar ter plekke met de netbook en WiFi een hotel geboekt en zijn daar met een taxi naartoe gegaan. Zorg dus altijd dat de accu van je netbook vol is voor zulke onverwachte dingen!

 

In het hotel ben ik weer eens op de website van Dollar rent a car gaan kijken wat de huur voor een week zou kosten als we na de cruise weer terug waren in Miami. Op de site kwam ik uit op  $  200,00. Gezien de factor 3 die tussen de website-prijs en de te betalen prijs zat bij de eerste huurpoging zijn we uitgegaan van een eindbedrag van 3x  $  200,00 =  $  600,00. Per ongeluk ging ik een klik tever op de website en was de auto gereserveerd.' We zien wel.' dacht ik toen.

 

De tweede poging bleek een stuk beter uit te pakken. De totaalprijs kwam inderdaad op een kleine  $ 600,00  zoals we berekend hadden. Ophalen op de tweede verdieping. Ik gaf de papieren met daarop 'Compact Car' af aan de man in de parkeergarage. 'Pick one' was zijn reactie. Ik rondkijken, maar ik zag nergens een 'Compact Car' wat volgens de website een Ford Focus zou moeten zijn of iets vergelijkbaars. Er stonden alleen grote bakken! 'Which one??' was dan ook mijn reactie. 'Don't mather, the white, or the bleu!' Maar dat waren die hele grote bakken!? Bleek dat ze dus helemaal geen Compact Car (meer) hadden en kregen we voor dezelfde prijs een Mercury Grand Marquis met V8.

 

Achteraf bedacht ik dat ze bij de eerste huurpoging waarschijnlijk ook geen 'Compact Car' gehad hebben en dat ze me daarom een 'upgrade' aanboden voor een grotere. Konden ze nog even wat verdienen.

 

Die grote bak was overigens wel ideaal, nu hadden we lekker wat ruimte voor de koffers, de rolstoel en de rollator, ook toen de bagage groeide van anderhalve naar drie koffers!!

 

De auto reed ook heerlijk: met de Automatische Overdrive aan draaide de motor zo'n 1.200 toeren op de snelweg. Als het moest wilde hij ook wel een beetje opschieten, alleen reageerde de versnellingsbak wel erg traag op de kickdown. Even snel invoegen om een afslag niet te missen resulteerde meestal in 'als een raket er voorbij schieten op de linkerbaan.' Ach we hebben vakantie, dan pakken we gewoon de volgde afslag.