In Orlando zijn twee grote winkelcentrums met outlet stores van alle bekende merken. Voor een paar Ugg's betaal je ongeveer  €  100,00, dat is nog niet de helft van de prijs die je in Nederland betaald. Wel weer even opletten: ook hier zijn de prijzen die vermeld zijn op de artikelen exclusief tax.

 

Natuurlijk hebben we ook hier weer ons eigen verhaal: Van Mario, de evenementen-man in ons hotel, hadden we kortings coupons gehad. Alleen hadden we niet helemaal goed begrepen hoe het werkte. Bij Converse hadden we flink wat schoenen uitgezocht. Bij het afrekenen gaven we de coupons maar dat werkte zo niet: we moesten eerst de coupons bij het infocentrum omwisselen voor kortingscoupons en deze konden we dan weer inwisselen bij de winkels. De uitgezochte schoenen konden ze in de tussentijd wel even voor ons apart zetten. Wij op pad, werden weer van het kastje naar de muur gestuurd maar na zo'n drie keer rondlopen hadden we het toch gevonden. De aanbieding van Converse in de coupons:  $ 15,00 korting bij aanschaf van  $ 75,00 of meer. Tja, daar stonden we dan. We hadden voor zo'n  $ 300,00 aan schoenen uitgezocht maar die stonden achter de kassa. Opnieuw alles uitzoeken was een enorme klus: het had ons ruim een uur gekost om alles uit te zoeken. Dus maar een list bedacht: Elif ging de schoenen weer ophalen met de mededeling dat er nog wat uitgezocht en omgeruild moest worden. Ik wachtte achter in de winkel uit zicht van de kassa. Daar hebben we een setje ter waarde van zo'n  $ 90,00 uitgezocht. Die heb ik bij de kassa afgerekend met een kortingscoupon:  $  15,00 binnen! Vervolgens is Elif met een setje en een coupon naar de kassa gegaan, weer  $ 15,00 verdiend! Ik heb de rest van de schoenen afgerekend met de laatste coupon. Wel even m'n zonnebril afgezet, dan zag ik er anders uit en viel het niet op bij de kassa. 'Just another coupon!!' riep de kassiere en ik dacht 'Nu gaat het mis!' De chef kwam al aangelopen.. Het viel mee, alleen de chef mocht coupons innemen en dat was zo weer geregeld. Weer  $ 15,00 verdiend en naar buiten met het spul. Nog bedankt Mario!

 

De opbrengst van de coupons viel in de andere winkels een beetje tegen Ralph Lauren gaf pas korting bij besteding van minimaal  $ 350,00 en bij andere winkels was de korting alleen maar geldig voor niet afgeprijsde artikelen. Voor zover we konden bekijken was alles zo'n beetje afgeprijsd..

 

Uiteindelijk hebben we toch nog aardig wat kleding en schoenen 'bij elkaar geshopt' voor leuke prijzen. Ook zonder kortingscoupons zijn de prijzen gewoon laag. Het is zeker de moeite waard! De kortingscoupons zijn overigens ook bij de Informatiebalie van het winkelcentrum te koop voor  $ 5,00. Dat heb je natuurlijk gelijk al terug verdiend als je twee paar Converse gympies koopt.

 

Gevolg was wel dat we er twee grote koffers bij hebben moeten kopen om alles mee te kunnen nemen. Alleen al 20 paar schoenen waaronder 2 paar Ugg's laarzen nemen flink wat plek in. Naast de kleding die we gekocht hebben. Mijn oude jas heb ik in het laatste hotel achter gelaten, evenals de champoo's, alle verpakkingen/schoenendozen, de kleine koffer, de spanningsverdeeldoos en de tandenborstels en tandpasta. We hadden echt geen keuze, we konden het gewoon niet meer meenemen!

 

Twee weken nadat we terug waren in Nederland zijn we even naar Rotterdam gegaan. Naast de hogere prijzen in de 'merken-winkels' viel ons ook op hoe klein ze waren! Bij Timberland en Fosile bijvoorbeeld kon je echt 'je kont niet keren'. Van 'groot-naar-klein' viel ons achteraf meer op als van 'klein-naar-groot'!